A great paper about ground loops and noise in audio circuits

Discussion in 'Audio Hardware' started by Mike from NYC, Dec 5, 2018.

  1. Mike from NYC

    Mike from NYC Forum Resident Thread Starter

    Location:
    Surprise, AZ
  2. allied333

    allied333 TUBE AMPLIFIER REBUILDER - inquire

    Location:
    MI
    Thanks
     
  3. TarnishedEars

    TarnishedEars Forum Resident

    Location:
    Seattle, WA
    Thanks for the link!
     
  4. SandAndGlass

    SandAndGlass Twilight Forum Resident

    Great link, very nicely written paper.
     
    Leonthepro likes this.
  5. Fishoutofwater

    Fishoutofwater Forum Resident

    Agreed
     
    SandAndGlass likes this.
  6. Leonthepro

    Leonthepro Skeptically Optimistic Autodidact Debater

    Location:
    Uppsala Sweden
    We need more of this kind of stuff on the forum. Not just anecdotal voodoo tips.
     
    SandAndGlass likes this.
  7. jea48

    jea48 Forum Resident

    Location:
    Midwest, USA
  8. Mike from NYC

    Mike from NYC Forum Resident Thread Starter

    Location:
    Surprise, AZ
    It was an Ethernet cable that gave me the problem after pulling out what little hair I still have left 'in search for the mischievous hum'!!!

    Dressing my interconnects, getting them away from 'insulated' power cables, helped too.

    There is still a slight hum on my phono preamp when I crank the gain to 66db but it can't be heard when a record is playing.

    I followed the suggestions where possible.
     

Share This Page